zondag, maart 07, 2004

12 personen?...Duh :-)......


Benodigdheden
*200 gram pure chocolade fijngehakt *kreun*
*1.5 dl kokend water *tsja*
* 3-4 eetlepels kersenjam (note Paool: fred en ed off course)
*8 plakken cake *mmm*
*2 blikken peren op sap *idem*
* scheut eau de vie de Poire Williams of wodka ( note Paool: hier gaat het mis)
* 5 dl vanillevla *ga door*
*2.5 dl slagroom *oh my God... too much*
* 2,5 dl volle dikke yoghurt *kee dan*

Garnering
* chocoladekrullen, blaadjes of vlokken *kwijl*
* cacaopoeder (note Paool: dat wordt een puinhoop)

moet ik nog verder gaan?........ :-)


Keeeeeeeee komt ie:

rest...


... laat de chocolade even smelten in een lauwe oven.Voeg dan lepel voor lepel het warme water toe, roer tot het een gladde massa is en laat het afkoelen. Smeer de plakken cake in met jam en leg ze op de bodem van een glazen schaal of kom. Giet de peren af, met het sap met een flinke scheut eau de vie of wodka en giet dit over de cake. Leg dan een laag peren op de cake en giet de vanillevla erover. Schenk het chocolademengsel over de vla en laat de trifle een uurtje afkoelen in de koelkast. Klop vlak voor het opdienen de slagroom stijf, meng het met de yoghurt en verdeel dit over de chocolade.Versier de schaal met cocoladevlokken of blaadjes en bestuif het daarna met cacaopoeder.....

laatste zin van het recept:..... zet het aantal calorieën per hap uit je hoofd en geniet... interessante toevoeging :-)

........zuuuuuuuucht........ ik moet nog even een maniertje vinden om het recept te verminderen want ik vrees dat ik anders het hele boeltje voor 12 personen opeet in mijn eentje...... dus dat wordt delen en worteltrekken en zo....je moet er wat voor over hebben he........ik ga het heeeeeeel snel maken.......en u hoort hoe het is geweest..... echt heus..... Wordt het toch voor 12 personen en u bent in de buurt.... voila!! boek staat opeens ook op mijn furlanglijssie

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... paool is verhuisd......... neem een kijkje op Paool ..... ik hoop jullie daar allemaal te zien.......*...