zondag, juli 13, 2003

CJIB...


ach u kent ze wel...... die leuke brieven met op de voorkant deze letters..... de eerste keer ben je nog vol verwachting en klopt je hart....... maar als je ze vaker krijgt is het meer de welbekende vloeken die ik niet ga noemen omdat ik anders mijn hele related searches weer vol heb staan.....:-)

Kee, het volgende gebeurde...... iemand waarvan ik de naam niet zal noemen had te hard gereden met de bedrijfsauto en kreeg dus van de big boss te horen dat hij een bekeuring had..... netjes een copietje mee naar huis....... niks aan de hand dus...... totdat ik dacht... ow ja, die bekeuring moet ook nog betaald....... boeltje overgemaakt........ dát moest dus niet....... het werd van zijn loon ingehouden en op het werk betaald...... keeeee.........sorry.... en nu...... de zaak gebeld, was nog niet betaald, dus geregeld dacht ik....... dácht ik....... u begrijpt het al....... we kregen weer een brief met die letters....... veel genumunumunum...... wéér 1......... *lelijk woord*....... maar nee, het was geen nieuwe, het ging over die oude............ dat kon natuurlijk niet zo maar...... geen beschikkingsnummer vermeld enzo...... met de nodige gebruikelijke bedreigingen als "Verwerking van uw betaling betekent niet dat eventuele terecht ontstande verhogingen en/of deurwaarderskosten zullen komen te vervallen"........ *slik* en *mopper*...... de toon is altijd zo vriendelijk......... dus Paool ging bellen....... toets een 1 voor dit, toets een 2 voor dat........ geen toets voor mijn probleem dus ik toetste maar wat.....en na verloop van tijd een meisje aan de foon.... nou die verbond me al snel door met het Hoofdkantoor....... er word opgenomen door een jongen aan de andere kant van de lijn die het wel even op ging zoeken daar...... getik op een toetsenbord.....jaaa... gevonden....... nee zo kon dat natuurlijk niet....... ze gingen het wel weer terug storten!!!...... huh.......ik nog heel "snugger maar kan ik dan niet alsnog het beschikkingsnummer doorgeven?"........ hoe ik daar nou weer bij kwam..... dát kon niet natuurlijk....... hij zou het wel terug storten en dan moesten we het overnieuw overmaken!!!..... Op zo'n moment gaan mijn nekharen overeind staan van zoveel moeilijk doengedoe........ "maar dat voer je toch gewoon in en dan is het klaar?"........ momentje........ moeilijke vraag...... hij zocht het weer op......ik werd niet in de wacht gezet........ en dat leverde geweldige conversatie op........ ik hoorde allerlei mensen praten......... "heeft u een momentje"?...... en dan "doe mij maar een broodje kroket"....... ik voelde me al lacherig worden........ "wil jij nog wat bestellen?"....... gerommel en gekakel in het kippenhok wat Centraal Justitieel Incasso Bureau heet........ stoere mannen die met de deurwaarder dreigen bleken een onvervalst fries accent te hebben en kroketjes te eten......... lollig..... het zijn net mensen........ Boosheid was inmiddels weg...... jongen stortte het geld toch terug offcourse...... prima, doen we het toch gewoon moeilijk...... bel ik de zaak wel weer dat ze het tóch over moeten maken......... kijken wat ze daar tussendoor bestellen..... :-)

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... paool is verhuisd......... neem een kijkje op Paool ..... ik hoop jullie daar allemaal te zien.......*...